lørdag den 30. juni 2012

Projektets første rigtige arbejdsdag


Lørdag d. 30. juni 2012


Dagen i dag startede med at byde på introduktion af ”de blege” til hvad vi skulle bruge dagen på. Vi startede ud med at koble os på et team der skulle begynde at lægge vandrør i de lange render der er blevet gravet gennem hele landsbyen. 



Igen går det hele lidt på congolesisk-tidsregning, så stress får man i hvert fald ikke. Men på et tidspunkt kom vi da i gang og begyndte at grave det sidste op af renderne og gøre klar til at lægge røret i. 


Da det endelig var kommet i, begyndte det rigtig beskidte arbejde – at dække renderne til igen. I det samme vi gik i gang, blev vi samtidig også dejligt brune. Desværre er det den slags nuance der vælger at gå væk igen når man går i bad. 

Vi har jo hele tiden et lille ”følge” med os hvor end vi går. Børn i alle aldre der bare synes det er spændende, at vi  muzunguer (hvide) er i deres lille landsby. 


Da vi kom i gang med arbejdet blev gruppen af tilskuere større og større, og pludselig begyndte de at ville overtage vores skovle og river. 


Det var sjovt at se dem give den gas med en skovl – der kan vidst ikke være tvivl om at de har fået den slags arbejde ind med ske. Selv de helt små på fem år havde lyst til at være med. Det var fantastisk at se, at vi kunne arbejde sammen om det. I dag har vi lagt og begravet 400 meter vandrør. Det går stærkt – so far!
Også svejsearbejdet ved vandtårnet er begyndt, der bliver slebet og svejset på livet løs. I dag blev der arbejdet indtil generatoren ikke ville give mere strøm. 



Efter frokosten fik vi i dag mulighed for at lære en smule Swahili af en af de studerende på en af missionsstationens skoler, der kan en smule engelsk. Vi har både lært at spørge om, hvordan folk har det og at nu må der gerne blive lavet kaffe – og meget mere. Det var ikke meget vi nåede den første dag, men vi får mere undervisning i løbet af de næste uger, så I skal læse op på Swahili hvis I vil kunne tale med os når vi kommer hjem. ;)

Dagen i dag var også dagen hvor de store legebørn kom frem hos os, da vi fik leget med nogle af missionsstationens børn med bolde, sjippetove og frisbees, det skal nok sprede sig at der er legetøj heroppe hos os, så vi får besøg af en del flere børn i morgen.


Vi håber alle sammen, at I alle har det godt derhjemme. Vi har det godt hernede og nyder solen, arbejdet og ja, alt.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar