tirsdag den 17. juli 2012

Hold 2’s rejse og Hold 1’s fremskridt


Fredag d. 13. Juli

Niels, Daniel, Linda og Ole rejste fra København torsdag d. 12. om aftenen. Fredag formiddag hentede Mama Jette os i Lubumbashis lufthavn. Der imellem oplevede vi at bevæge os fra effektive og lyse Kastrup og Shipol i Amsterdam, til Nairobilufthavnens smalle klaustrofobiske gange og neonbelysning, til Lubumbashi kaotiske bureaukrati og korruption. Kulturschokket er overvældende. Det blev ikke mindre da en militærbil bakkede ind i os på vejen til Lukunki. Bilen fik en mindre skade, men soldaterne nægtede at påtage noget ansvar, pressede vores chauffør til siden med bilen og kørte væk under arrogante råb.

Efter det drama var det rart at komme frem til projektet og se hvor langt hold 1 var kommet med vandtårnet. Klokken var mange og der var lige tid til et bad inden dejlig pizza og hyggelig aften med Bezzewizzer og hygge. I morgen skal vi vises rundt og holde ”legedag” med et ukendt antal børn. Enkelte skal dog arbejde på tårnet.


 

Hold 1 brugte formiddagen på at gå op til det store kors, der ligger på bjerget ved siden af det vi bor på. Vi fik Kafo – en af vores faste hjælpere – til at følge os derop, for han kan den helt rigtige vej derop. Der var tidspunkter, hvor vi godt kunne mærke, at vi bevægede os mange højdemeter op af gangen – det var ikke altid helt behageligt for lungerne.

Derudover er der meget fremskridt med vandtårnet. Kun et enkelt felt i platformen mangler at blive belagt med jernplader, og derfor har de i dag forsøgt at få den første vandtank op på toppen. Torvet var dog blevet lidt træt og valgte at strejke i forsøget på at hive den op, heldigvis var tønden ikke kommet så langt op så der skete ikke noget med hverken den eller menneskene omkring. I morgen skal de op!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar