mandag den 16. juli 2012

Markedsdag og brand

Torsdag den 12. juli


I dag blev gruppen igen delt op i to, for det er torsdag og det er markedsdag, derfor skulle de, der ikke var afsted sidst, til Lwambo og Likasi for at se de forskellige markeder. 



På billedet ovenover kan man se en masse af de Pili-pili’er, som nogle af jer derhjemme også har planter af, små stærke chilier. Vi brugte 100.000 congo-frank på madvarer, så nu skulle der vidst være fyldt op til de næste dage, og klar til at hold 2 kommer i morgen. Vi glæder os til de kommer, men det betyder jo desværre, at vi på hold 1 snart skal hjem – VI VIL IKKE!!! Men derfor har vi også tænkt os at nyde de sidste dage hernede.

De arbejdende har også fået udrettet noget i dag. Graverne har dækket de sidste render på linje B, hvilket betyder, at vi i princippet er færdige med alt det gravearbejde, der var tiltænkt hold 1, og vi har to hele arbejdsdage endnu. Så det var noget af en sejr.
På tårnsiden ser det også rigtig godt ud. Dagens arbejde har betydet, at der med tårnets øverste plateau er sket så meget fremskridt, at de regner med at kunne sætte de sidste plader og den første tønde på i morgen.


Monsieur Flinck har i dag lavet noget af et stunt. Det er jo, som nogle måske ved, tørkeperiode hernede, så alt er knastørt. Monsieur Flinck stod og skar med vinkelsliberen, og pludselig fik nogle af gløderne fat i det tørre strå, der står hele vejen rundt om tårnet og han satte gang i en lille bushfire. Den blev dog hurtigt slukket af de omkringværende lokale. Monsieur Flinck tænkte derfor, at han uden problemer ville kunne skære igen – men overvejede ikke lige at rykke sig lidt fra det sted, hvor han stod første gang. Det resulterede i endnu en brand, denne gang så stor at den ikke var til lige at slukke, så derfor stod hele området omkring tårnet i flammer – flot Monsieur Flinck.


Til aftensmad havde Sine og Rikke lavet den kylling, de fik med fra Lido i søndags, og inviteret Mamma Besa og hendes to sønner Borian og Junior til at spise med.

Det er den sidste aften for hold 1 alene, så mon ikke vi skal hygge os.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar