tirsdag den 17. juli 2012

Og der kom vand

Søndag d. 15. Juli

Gudstjenesten i Metodistkirken i Lukundi begyndte med 8-10 drenge på 12-16 år der under rungende sang kom ind i kirken sammen med 2 præster. Drengene sang flerstemmigt og akkompagnerede sangen med rytmiske tramp og klaves (rytmepinde). Med vuggende kroppe og stærke dybe stemmer dannede de en rundkreds foran menigheden. Midt på det sprukne betongulv, under blikplader hvor solstrålerne gennem sømhullerne skabte en stjernehimmel under vore fødder, ledte drengene os, gennem musik og rytme, ind i Guds nærvær.



 Rundt omkring den lille faldefærdige kirke lever de fattige mennesker som Jesus kalder sine venner, de kæmper en daglig kamp mod sult, fejlernæring, sygdom, arbejdsløshed, uretfærdighed og trøstesløshed. Nu er søndagen kommet, den dag hvor disse Guds børn kommer sammen og oplever fællesskab med deres håbs Gud og med hinanden.

Der var Fader Vor, der var trosbekendelse - tekster der forbinder kristne over hele verden. Der var salmer og der var prædiken på swahili, som vi ikke forstod. De hele varede under 2 timer, hvilket vist er kort på disse breddegrader.

Efter gudstjenesten gik vi sammen med én af høvdingene til den ene af de fire vandledninger, som var blevet sluttet til den ene klargjorte vandtank på tårnet. Som en forsmag på det der skal være en realitet når vi er færdige skulle det første vand strømme ud af hanerne langs linje A.

Efter bøn ved metodistpræsten skar Høvdingen og Anders Flink i fællesskab den røde snor over og under stor jubel åbnedes hanen. Vandet strømmede under fint tryk og de allestedsnærværende gule dunke blev linet op. De øvrige haner blev åbnet, inden trykket fra den beskedne mængde vand i den ene, halvfyldte, tønde døde ud. I morgen skal der flere tønder på tårnet og om ca. 14 dage håber vi at det hele er klar til den endelige indvielse.


Om eftermiddagen afvikledes de 2 semifinaler i fodboldturneringen. Til den ene af kampene kom der 1000 tilskuere som gik stærkt op i alle dele af den spændende kamp, faktisk måtte kampen stoppes da en spiller bed dommeren og der udbrød tumult blandt tilskuerne! På tirsdag spilles finalen. Alle hold har fået en ny fodbold for deres medvirken og til vinderholdet er der en bold og fodboldstøvler til alle mand.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar